Aiddo Oy

Aiddo Oy on IT-alan yritys, jonka päätuote on yrityksille suunnattu dokumenttien luontipalvelu, Aiddocs. Yksinkertaisimmillaan Aiddocs kerää dataa eri lähteistä ja tuottaa niistä yhtenäisen dokumentin. 

Visuaalinen ilme sekä digitaalisen markkinoinnin toimenpiteet

Tein Aiddo Oy:lle projektin, jossa oli tarkoitus tehdä yrityksen graafiset aineistot visuaalisesti yhteneväisiksi sekä startata yrityksen digitaalisen markkinoinnin toimenpiteet. 

Nettisivut hyvä pohja visuaaliselle ilmeelle

Yritys oli juuri vähän aikaisemmin päivittänyt nettisivujen visuaalisen ilmeen. Siitä saatiin hyvä pohja uutiskirjeen, printtimateriaalien, kuvitusmateriaalien sekä sosiaalisen median kanavien ilmeen rakentamiseen. 

Tumman harmaat palkit saivat toimia pohjana muun ilmeen suunnittelussa. Kuvittaminen oli lähinnä prosessikaavioiden selkeyttämistä, sivuston kuvien yhtenäistämistä sekä uusien kaavioiden piirtämistä myyntimateriaaleihin. 

Monimutkaiset prosessit saivat uuden kuvitustyylin

Aiddocs-tuotteen kuvaaminen yhdellä kuvalla oli haaste. Kuvittaminen onnistui, kun pääsimme yhteisymmärrykseen yksinkertaistamisesta. Kuviin ei tarvittu kaikkia mahdollisia skenaarioita, vaan pysyttiin perusasioiden parissa. 

Digitaalisen markkinoinnin starttaus

Yrityksen digitaalinen läsnäolo ei ollut täysin olematonta aloittaessani. Oli blogi, tuoreet nettisivut, Linkedin-profiili ja satunnaiset uutiskirjeet. Nämä olivat loistava lähtökohta projektiin. Tekemiseni perustuikin enemmän nykyisen kehittämiseen, kun kokonaan uuden luomiseen. 

Kehityskohteet:

  • Ensimmäiseksi lähdin optimoimaan nettisivuja. Sivut olivat alle vuoden vanhat, mutta optimointi oli jätetty tekemättä.
  • Linkedinin näin jatkossakin hyvänä markkinointikanavana yrityksen asiakaskunnan ollessa B2B-mallia. Sinne piti saada vain enemmän ja säännöllisemmin päivityksiä, jota taas syntyi mainiosti blogeista. 
  • Blogien ilmestymistä väritimme kuvituksilla ja sovimme, että niiden säännöllisestä kirjoittamisesta tehdään tapa. 
  • Google mainontaan teimme pieniä muutoksia houkuttelevuuden optimoimiseksi ja turhien klikkausten poistamiseksi.
  • Suunnittelimme myös markkinointipolkuja nettisivujen, somen ja asiakaskirjeiden jälkimarkkinoinnin tueksi. 

Olemme yhä jatkaneet yhteistyötä ja olen ollut auttamassa mm. digitaalisten alustojen visualisoinnissa.  

www.aiddocs.com

Juntu Design
puh. 0400 779 892

Tietosuojaseloste

© All rights reserved